Agility Clubwedstrijd 2014

Geplaatst op: 14/10/2014 door: Louis

Agility kampioenen2014Clubkampioenschap agility 5 oktober 2014
Het is een miezerige zondag op ons clubkampioenschap waar iedereen een heel jaar naar uitkijkt en voor traint. Dit jaar waren we met een record aantal deelnemers. 34 honden namen deel. Ivo Tielens zette opnieuw als keurder van dienst al de parcours uit. Als eerste begonnen dit jaar onze juniors. Zij waren met 6 tussen 9 en 18 jaar. Zij kregen twee parcours te lopen. Een heel mooie jumping en een prachtig vast parcours. Dit deden ze allemaal zo mooi dat we toch wel ogen opentrokken en dat de gebrevetteerden zeiden dat ze hier nog wat van konden leren. Enkel Jeffrey met Lyra had een beetje verkeerd gelopen en had één diskwalificatie. De anderen hadden enkel één of twee foutjes of wat tijdsfoutjes. Ze waren aan elkaar gewaagd. De top drie was hier op de derde plaats, de oudste van de zes Debbie Geybels (18) met Faelen, op de tweede plaats, de kleinste met haar 9 jaar Jana Parmentier met ook het kleinste hondje Luna en dan de winnaar van de juniors is Diete Wouters met Ziva. Zij is 10 jaar. Dan is het eindelijk aan de beginners. Zij doen voor het eerst mee aan een clubkampioenschap dus ze hadden wel wat stress. De afspraak was dat er geen weave en geen raakvlakken in het parcours zouden staan zodat iedereen kon meedoen van de beginnende honden. Ivo had voor hun drie prachtige parcours uitgezet en hier stonden we al helemaal te kijken wat deze beginners al allemaal konden. Goed voor het vertrouwen van de baasjes zo’n testje. Ook hier waren er serieuze verrassingen. Ze zijn er met 8 aan begonnen en hier was de top drie op de derde plaats Smeets Liesbeth met Cairn terriër Buster, op de tweede plaats Jeurissen Roeland met Border Collie Charlie en op de eerste plaats Cillen Anita met Border Collie Kayla.
Maar dan is het moment van de waarheid aangebroken. Het is tijd voor de gebrevetteerde honden, dus dit wel zeggen degene die voor de titel van clubkampioen lopen. Uittredend clubkampioen Joke Claessens gaat alvast goed haar best doen. Zij krijgen 3 parcours om te lopen. Een makkelijk vast, daarna een iets moeilijkere jumping en dan natuurlijk een finale parcours. Al een paar maanden werd er blijkbaar in de lessen gezegd dat Nele Soons met Cairn Terrier Skye dit wel eens zou kunnen winnen. Een serieuze druk voor Nele dus. Het eerste en tweede parcours ging voor velen vlot en voor Nele heel zeker want zij was ondertussen de enige met twee foutloze parcours. Iedereen dacht dat zij het dus echt ging worden. Het finale parcours was dus superspannend en op het moment dat Nele en Skye van start gingen was het doodstil. We hoorden alleen maar oei en ah, maar toen Skye op een gegeven moment na 6 toestellen een DK liep was iedereen teleurgesteld. Een hele luide OHHHHHHHHHHHHHH ging over het veld. Nu werd het voor velen weer spannend natuurlijk. De uitslag was dan ook heel verrassend. Hier was de top 3, op de derde plaats Liesbeth Vandeberg met Ziva. Zij hadden net iets teveel tijdsfouten. Joke Claessens met Gasco. Onze uittredende kampioen. En op de eerste plaats DIDDEN KATJA met MARLEY. Ook helemaal verdiend. Voor het eerst hadden we ook een beste hond van de dag uitgekozen bij degene die geen clubkampioen kunnen worden. Dit wil dus zeggen bij de beginners. We zijn hier voortgegaan op de snelste tijd van de beginnende hond van deze dag en dit is dan Roeland Jeurissen geworden met Charlie. Aan alle deelnemers van het clubkampioenschap een dikke proficiat. Jullie hebben allemaal je beste beentje voorgezet.
Iedereen alvast bedankt voor een pracht van een clubkampioenschap dit jaar en voor de sportiviteit van iedereen. Ook van harte bedankt aan Ivo Tielens die dit clubkampioenschap als keurder mede tot een goed einde heeft gebracht met zijn mooie parcours. Hopelijk mogen we volgend jaar weer een nieuw record aantal deelnemers begroeten.
Clubkampioen Agility 2014