Cursus reanimatie

Geplaatst op: 28/04/2015 door: Patrick

Reanimatie op de hondenschool

Reanimatie op een hondenschool? Waarom is dat nodig hoor ik jullie al vragen. Wel, om onze instructeurs op zo veel mogelijk voor te bereiden leek ons dat een niet te missen onderdeel in hun opleiding.
Stel je eens voor, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit nooit realiteit zal zijn , dat er een geleider op onze hondenschool zou in elkaar stuiken. Het laatste wat we dan zouden moeten doen is in paniek raken en verder helemaal niets ……. Deze persoon een kans geven om erdoor te komen door hetgeen we leerden op deze cursus zou toch de max zijn.
Met deze gedachte hebben we besloten om voor onze instructeurs deze cursus gratis aan te bieden. Eventuele geleiders mochten, als er nog plaats was ook inschrijven.
Met 18 “moedigen” starten we aan deze cursus toch wel met ietwat schrik. Wat hield dit in, wat moesten we doen? Maar al vlug werd het ijs door de lesgever gebroken en werd er gestart met de theorie over reanimatie. Ik heb het nog nooit zo stil weten zijn op de hondenschool . Iedereen was vol aandacht aan het volgen want hetgeen verteld werd was meer dan interessant. Al vlug kwamen de eerste vragen maar ook die werden op een voor iedereen verstaanbare manier duidelijk gemaakt . Zo duidelijk zelfs dat het praktische gedeelte voor iedereen niet snel genoeg kon beginnen. Hier en daar werd wat bijgestuurd maar volgens de lesgevers zouden zij, als ze konden kiezen, het liefst op de hondenschool zijn moest er bij hen wat gebeuren. Natuurlijk gaf dit iedereen een boost om er op het volgende gedeelte, nl gebruik van het AED toestel nog harder tegenaan te gaan . De reanimatie moest nu zelfs 2 volle minuten aangehouden worden. Twee minuten niet lang ?????? Probeer het maar eens … Maar iedereen slaagde in deze toch wel conditionele beproeving . De reactie van elke aanwezige was verrassend ; heel interessant en heel veel geleerd wat we hopelijk nooit hoeven te gebruiken .
Voor alle lesgevers van het vlaamse kruis : bedankt voor jullie hele fijne les avond die ons allemaal heeft geholpen om bij een noodgeval het hoofd koel te houden en de juiste reanimatie toe te passen.